Cetăţean iordanian, refugiat în România, reţinut pentru trafic de persoane

Un cetăţean iordanian, refugiat în România, care ar fi obligat o tânără de 20 de ani să se prostitueze în mai multe ţări, a fost reţinut, fiind acuzat de trafic de persoane. El a agresat tânăra de mai multe ori şi i-a interzis să ia legătura cu familia.
”La data de 18.04.2019,  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M. S. A. N., cetăţean iordanian, pentru săvârşirea  infracţiunii de trafic de persoane. În fapt s-a reţinut că în  cursul anului 2018, inculpatul M. S. A. N, cu statut de refugiat în România, a recrutat o persoană vătămată în vârstă de 20 de ani, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei”, a transmis, vineri, DIICOT, potrivit news.ro.
În perioada ianuarie-martie 2019 , inculpatul i-a facilitat persoanei vătămate transportul şi cazarea succesiv în Spania, Suedia şi Franţa, unde a constrâns-o prin ameninţări şi acte de violenţă fizică să practice prostituţia în folosul său.
Procurorii precizează că în toată această perioadă,  inculpatul nu i-a permis victimei să plece, să aibă  legătura cu familia sa ori să beneficieze de sumele de bani obţinuţe din practicarea prostituţiei.
”În luna martie 2019, după ce persoana vătămată a revenit în Bucureşti, a locuit cu inculpatul într-un  apartament în zona Vitan, iar la data de 08.04.2019, în jurul  orei  02:00, victima a reuşit să fugă din locuinţa închiriată, după ce anterior inculpatul a ameninţat-o cu un cuţit şi a agresat-o fizic de mai multe ori. S-a reţinut faptul că, în  perioada ianuarie- martie 2019, inculpatul a obţinut, ca urmare a exploatării victimei la practicarea prostituţiei, suma de aproximativ 6.000 de euro”, au precizat procurorii.
Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.
Imagine cu caracter ilustrativ.

Image
Image
Image