Cod galben de ploi, ninsori și viscol, valabil în 12 județe

Cod galben de ploi, ninsori și viscol, valabil în 12 județe

Joi dimineață, Administrația Națională Meteorologie a emis o nouă informare meteo, iar pentru 12 județe a fost anunțat cod galben de vreme rea, până vineri, la ora 18.00.

Noua informare meteo anunță că „temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi și în centrul țării și mixte la munte. Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova și în zona montană vor mai fi depuneri de polei. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40...50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70...80 km/h”.

Pentru 12 județe a fost emis chiar cod galben. Atenționarea vizează Alba, Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Vâlcea și Vrancea.

“În nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi importante cantitativ și se vor acumula peste 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80...90 km/h și temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității”, precizează mesajul transmis joi de ANM.

 

 

Image
Image
Image