Comisie de disciplină la CSM Ploieşti, după un scandal sexual în care e implicat un angajat al clubului

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a solicitat, potrivit unor surse din administraţia locală, cercetarea în comisia de disciplină a directorului de la Clubul Sportiv Municipal, Cristian Nica, în urma unui scandal sexual izbucnit la finalul lunii trecute şi care vizează unul dintre angajaţii clubului. Lui Nica i s-ar reproşa, potrivit aceloraşi surse, că n-ar fi gestionat corect situaţia, una extrem de gravă.

Scandalul a izbucnit la finalul lunii septembrie, când mama unei fete în vârstă de 13 ani, care face handbal la CSM Ploieşti, a povestit că aceasta a fost pipăită în vestiar de către un kinetoterapeut. Ulterior au apărut acuze că bărbatul ar fi avut pentru o lungă perioadă un comportament inadecvat, fiind acuzat inclusiv că stătea în vestiarul fetelor când acestea se dezbrăcau sau făceau duş şi că le-ar fi atins în zonele intime. În urma acuzaţiilor, Poliţia Prahova a deschis un dosar penal, iar primarul Dobre a reacţionat rapid, solicitându-i conducerii CSM să elimine orice contact pe care angajatul respectiv l-ar mai putea avea cu sportivele, cel puţin până la finalizarea anchetei penale.

Acum, potrivit unor surse din Primărie, Adrian Dobre ar fi cerut ca directorul clubului sportiv, Cristian Nica, să ajungă în faţa comisiei de disciplină, acestuia reproşându-i-se, din câte se pare, că nu ar fi luat toate măsurile necesare în acest caz. Informaţia nu a fost confirmată oficial de reprezentanţii Primăriei. Totuşi, viceprimarul Cristian Ganea a avut vineri o reacţie, declarând că, din informaţiile pe care le are, Nica a procedat corect. "Conducerea CSM a luat măsurile corecte şi imediate. În ziua în care s-a auzit de acele acuzaţii foarte grave, asistentul respectiv a fost îndepărtat din vestiarul fetelor. Mai departe, având în vedere că există acuzaţii de la un părinte şi cel puţin două fete, mi se pare normal să aşteptăm concluziile anchetei penale", a precizat Cristian Ganea.

Image
Image
Image
Image