COMPETIȚIE NAȚIONALĂ | ISU Prahova are cei mai buni salvatori din regiune

În ultimele două zile, în centrul Ploieștiului, trecătorii au avut ocazia de a-i vedea în acțiune, pe viu, pe salvatorii din toată regiune. În perioada 20 - 21 iunie, în Parcarea Griviței din municipiul Ploiești s-a desfășurat Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza a II-a (zona 4).

În concurs au intrat echipajele de descarcerare și prim-ajutor ale inspectoratelor pentru situații de urgență din Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman și din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani. "În cadrul competiției au fost testate deprinderile practice prin abordarea diferitelor scenarii de accidente, iar participanții si-au demonstrat cunoștințele prin respectarea principiilor de descarcerare, a tehnicilor de siguranță și de îngrijiri prespitalicești", ale c[rui echipaje au auns pe podium la toate secțiunile concursului.

La finalul competitiei clasamentul este:

> descarcerare

Locul I - ISU Dâmbovița

Locul II - ISU Prahova

Locul III - ISU Călărași

> traumă

Locul I - ISU Prahova

Locul II - ISU Călărași

Locul III - ISU Teleorman.

Potrivit reprezentanților ISU Prahova, în cadrul aceleiași competiții, plt. adj. Mantescu Eugen din cadrul ISU Dâmbovița a fost desemnat cel mai bun comandant de echipaj.

Cea mai bună echipă de servanți este de la ISU Dâmbovița, iar cea mai bună echipă de paramedici este reprezentată de ISU Prahova.

Sursa foto: ISU Prahova

Image
Image
Image