Familie cu trei copii luată de viitură, în Prahova. Un băiețel de 4 ani a fost salvat de un pompier aflat în timpul liber // UPDATE - Al doilea copil a fost găsit decedat

O viitură formată sâmbătă seară, în jurul orei 20.00, pe râul Provița, a luat cu ea un bărbat și pe cei doi copii ai acestuia, în vârstă de 3, respectiv 5 ani. Potrivit Poliției, evenimentul s-a produs în comuna Filipeștii de Pădure, în zona podului aflat între satele Dițești și Minieri.

Se pare că micuții se aflau într-o căruță, împreună cu părinții. Viitura i-a surprins în timp ce încercau să traverseze râul.

Cel mai mare dintre copii a fost salvat de un pompier aflat în timpul liber. Pompierii l-au recuperat și pe tată. ISU Prahova a anunțat că la fața locului au fost mobilizați, inițial, 25 de pompieri, pentru găsirea celui de-al doilea copil.

La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje, o ambulanță SMURD și au fost trimise și două bărci pneumatice. Totodată, la nivelul Detașamentului de Pompieri Câmpina, capacitatea de intervenție a fost crescută cu alți 114 pompieri.

În jurul orei 21.30, ISU Prahova a anunțat că alți 200 de pompieri au fost chemați pentru a participa la căutări. Numărul salvatorilor mobilizați în cadrul operațiunii este de peste 300.

Cazul amintește de tragedia petrecută la Sângeru, la finalul lunii mai, când patru frați au murit după ce viitura le-a măturat pur și simplu locuința.

UPDATE - Al doilea copil a fost găsit în jurul orei 22.30. Este vorba despre un biețel de 3 ani. Salvatorii execută manevre de resuscitare.

Copilul este transportat la Unitatea de Primiri Urgențe.

UPDATE - Manevrele de resuscitare au rămas fără rezultat, copilul fiind declarat decedat.

Citiți și: Copil de 9 ani ucis de viitură, în Tulcea

UPDATE- Potrivit SAJ Prahova, copilul salvat are 4 ani și a fost transportat la spital cu un traumatim cranio-cerebral minor. Băiețelul decedat avea 2 ani.

Citiți și: Plt. maj. Daniel Crîșmaru a fost, sâmbătă seară, îngerul păzitor al băiețelului de 4 ani luat de viitură

UPDATE - SAJ Prahova anunță că la locuința familiei a fost găsit un al treilea copil al familiei, de 6 ani. Acesta nu prezenta leziuni traumatice vizibile, iar părinții nu au dosrit să fie transportat la spital.

Împreună cu băiețelul de 4 ani, la SJU Ploiești au ajuns și mama acestuia, de 42 de ani, care a suferit un atac de panică, și tatăl, în vârstă de 44 de ani, care nu prezenta leziuni traumatice vizibile.

Sursa foto: ISU Prahova

 

 

Image
Image
Image