CORONAVIRUS | 7 dosare penale în Prahova, din totalul de 19 la nivel naţional, pentru inconştienţă şi încălcarea restricţiilor

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Poliţia a deschis în toată ţara 19 dosare penale, în care sunt cercetate 26 de persoane, considerate inconştiente pentru faptul că, în plină criză a coronavirusului, fie au minţit la graniţă cu privire la locurile din care reveneau, fie nu au respectat măsurile de prevenţie impuse. Oficial, fapta e încadrată la zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune cu pedepse aspre. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate până la acest moment în judeţul Prahova.

Într-o conferinţă de presă organizată marţi la sediul Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanţii Poliţiei Române au declarat ca sunt cercetate 26 de persoane, în 19 dosare penale, cele mai multe, respectiv 7, fiind întocmite în judetul Prahova, urmat de Alba, cu 4 dosare, Olt cu 3 şi câte unul în judeţele Neamţ, Sălaj şi Vaslui. Reprezentanţii Poliţiei au mai spus că în comunităţile în care există cetăţeni care sunt cunoscuţi că îşi desfăşoară activităţi în Italia au demarat campanii de informare şi de verificare.

Poliţia Prahova a confirmat informaţia, evitând să precizeze în ce localităţi au fost semnalate problemele, probabil pentru a nu genera panică. Este vorba, în toate cazurile, despre persoane care au ieşit din aşa-zisa autoizolare la domiciliu, practic încălcând măsurile preventive. Potrivit informaţiilor noastre, primele cinci cazuri, semnalate încă de la începutul săptămânii trecute, fuseseră în Ceraşu şi Iordăcheanu, toate la persoane revenite recent din nordul Italiei, dar care nu prezentau simptomele unei îmbolnăviri. Însă până la urmă locul e mai puţin important, în condiţiile în care, până la această oră, nicio persoană din Prahova nu a fost testată pozitiv, iar sute de oameni aflaţi până de curând în izolare la domiciliu au putut să iasă de sub monitorizare în ultimele două zile, după ce au trecut 14 zile, timp în care nu s-au manifestat simptomele.

Image
Image