Credite de peste 250.000 de lei obținute, cu acte false, de un grup de prahoveni

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au anunțat că au definitivat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune de către zece prahoveni actualizați că ar fi întocmit și folosit acte false pentru obținerea unor credite.

"În perioada 2010-2013, o ploieșteancă de 52 de ani a întocmit în fals, personal sau cu ajutorul altor persoane, adeverințe de venit, fișe fiscale, contracte de muncă și documente de studii care conțineau împrejurări neconforme cu realitatea. Documentele au fost remise către alte 9 persoane, care au solicitat, pe baza înscrisurilor falsificate, credite de nevoi personale de la două unități bancare. În acea perioadă, cele nouă persoane nu aveau loc de muncă și aveau o pregătire școlară precară, aspecte care nu permiteau, în mod normal, obținerea unui credit bancar", au detaliat reprezentanții IJP Prahova.

Prejudiciul total creat este de 256.500 lei, din care a fost recuperată suma de 66.000 lei, prin instituirea de măsuri asigurătorii.

Dosarul penal întocmit de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice a fost înaintat unității de parchet pentru întocmirea rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată.

 

 

Image
Image
Image