Cum acţionează bandele de hoţi din camioane şi ce mărfuri preferă

Cum acţionează bandele de hoţi din camioane şi ce mărfuri preferă

La 10 februarie a avut loc o operaţiune de amploare a poliţiei în Italia pentru prinderea unei bande de tâlhari care a dat mai multe lovituri anul trecut. Hoţii spărgeau camioanele parcate în diferite zone din nordul Peninsulei, iar în două dintre atacuri, infractorii i-au și sechestrat pe şoferi. Printre cei cinci suspecți reținuți se numără și români. 

„Avem mare nevoie ca societatea civilă să cunoască aceste probleme tipice meseriei noastre: se fură, se fură și se fură, suntem furați. Ni se fură motorina, se fură faruri, se fură semnalizatoare, se fură baterii, se fură roțile de rezervă. Se fură din mers, se fură marfa în parcare, ni se taie prelatele. Se deschid ușile, se forțează, se ia marfa. Se fură din cabină. Foarte mulți colegi de-ai noștri au pățit-o, și eu am pățit. Și mie mi s-a furat și motorină, și marfă. Ne sparg ușile camioanelor, intră noaptea și iau tot ce prind, inclusiv hainele”, a detaliat pentru Digi24 Adriana Mureșan, șofer de TIR și membru fondator al organizației „Voluntari în Europa”. „Nu este absolut deloc o problemă nouă, probabil că acum, datorită acestei bande care acționează spectaculos, din mers. Dar să știți că ei se dirijează în general. Caută transporturile de valori. Caută camioanele care transportă telefoane, laptopuri, medicamente foarte scumpe”, spune șoferița de TIR.

De obicei, hoții au ponturi, dar pot și să urmărească mașinile care încarcă marfă de la anumite firme, în general firme mari, producătoare de telefoane, televizoare sau parfumuri. Au fost cazuri când au dispărut camioane întregi încărcate cu parfumuri, a precizat Adriana Mureșan. De asemenea, transporturile de țigări sunt foarte căutate, mai relatează Digi24.

Image
Image
Image