Curtea de Apel Ploiești a revocat ultimul mandat de arestare rămas pe numele lui Sebastian Ghiță. Prima reacție a omului de afaceri

Curtea de Apel Ploiești a admis, joi, contestația formulată de Sebastian Ghiță față de hotărârea de luni a Tribunalului Prahova, care menținea măsura arestării preventive pentru Sebastian Ghiță. Astfel, fostul deputat de Prahova scapă de ultimul mandat de arestare care rămăsese pe numele său.

„ În baza art.4251 alin.7 pct.2 lit.a rap.la art.204 cod proc.pen., admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii nr.74 din 4 martie 2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului: În baza art.242 alin.1 cod proc.pen., admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive a inculpatului, luată prin încheierea nr.98 din 15 martie 2017 a Trib.Prahova şi devenită definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de apel Ploieşti şi în baza cărora a fost emis mandatul de arestare preventivă nr.2/UP/14 aprilie 2017 emis de Curtea de Apel Ploieşti. În baza art.275 alin.3 cod proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, a horărât, joi, Curtea de Apel Ploiești.

Ultimul mandat de arestare a fost cerut de procurorii DNA Ploieşti atunci când Ghiţă a fugit din ţară, în decembrie 2016, după ce a rămas fără imunitate parlamentară. Ghiţă fusese citat pentru audieri în dosarul Teamnet. Procurorii îl suspectau că ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul.

Pe numele lui Ghiță au fost emise, în total, cinci mandate de arestare preventivă. Cel anulat joi este ultimul rămas valabil, după ce, anterior,  Înalta Curte de Casație și Justiție revocase alte patru.

În acest moment, practic, Sebastian Ghiță nu mai riscă să ajungă după gratii, dacă revine în țară. Omul de afaceri a anunțat, deja, că nu se întoarce în România. "Pot să spun că e o veste bună pentru mine și trebuie să adresez mulțumiri judecătorilor care au luat această decizie și tuturor judecătorilor care au avut răbdare în acești cinci an să vadă petrecându-se în fața dânșilor aceste situații, unele tragice, unele hilare, unele nemaiîntâlnite. Totodată cred că ar trebui să mă bucur pentru că poate odată cu astfel de decizii societate românească reușește să se așeze. Cred că toți suntem datori să respectăm deciziile judecătorilor mai ales când acestea nu mai sunt influențate de probe falsificate. Ne înjurăm și ne bălăcărim unii pe alții cu o energie demnă de cauze mai bune", a declarat Ghiță, potrivit stiripesurse.ro.

 

 

Image
Image
Image