Doi șoferi beți, la volanul aceluiași vehicul. Cum a fost posibil

Polițiștii din Urlați s-au confruntat, în noaptea de miercuri spre joi, cu un caz mai puțin obișnuit. Totul a început când oamenii legii au văzut, pe o șosea din oraș, o autoutilitară care se deplasa sinuos către localitatea Ceptura. Echipajul au depășit autovehiculul, cu intenția de a-l opri, iar în timpul manevrei a observat și cine se afla la volanul acestuia. Numai că, la oprire, polițiștii au constatat că autoutilitara ajunsese să fie condusă de alt șofer.

În fapt, cei doi bărbați, ambii din Ceptura, făcuseră în mers schimb de locuri. Motivul? Greu de spus, având în vedere că amândoi se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Sau poate tocmai asta le-a întunecat judecata.

În cazul conducătorului auto aflat inițial la volanul vehiculului, în vârstă de 30 de ani, etilotestul a indicat  o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul respirat. Din verificări, a mai rezultat și faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Probabil acesta a fost motivul pentru care i-a cedat locul șoferului celui de-al doilea individ.

Acesta din urmă, un tânăr de 25 de ani, era însă și mai beat, etilotestul indicând în cazul său o alcoolemie de 0,54 mg/l.

Bărbatul de 30 de ani s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice fără a deține permis de conducere. Al doilea șofer a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, iar pe numele său afost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație mai mare de 0,80mg/l alcool în sânge. Până la finalizarea cercetărilor, acestuia i-a fost reținut și permisul de conducere.

Foto cu caracter ilustrativ

Image
Image
Image