fbpx

Dosar penal pentru că a mers la pariuri cu un cod QR... de împrumut

Dosar penal pentru că a mers la pariuri cu un cod QR... de împrumut
Image
Image

Un tânăr care a folosit un cod QR aparținând altei persoane, pentru a pătrunde într-o agenție de pariuri din Ploiești, este cercetat penal pentru fals în declarații.

 

Bărbatul a fost depistat luni dimineață de polițiști.

„Ieri, în jurul orei 10:30, în timp ce efectuau verificări privind respectarea prevederilor Lg. 55/2020, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au identificat în incinta unei agenții de pariuri sportive un tânăr care a prezentat un cod QR în vederea dovedirii faptului că este vaccinat cu schema completă de vaccinare, care în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că nu-i aparținea”, au anunțat reprezentanții IJP Prahova.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, menționează sursa citată.

Cine are alocat cod QR

Codul QR este alocat pe certificatul verde persoanelor vaccinate anti-Covid, persoanelor trecute prin boală în ultimele 180 de zile, respectiv celor care au un test rapid negativ sau un test PCR negativ, în acest cazuri valabilitatea certificatului fiind de 48, respectiv 72 de ore.

Restricțiile în vigoare permit ca numai anumite categorii de persoane să aibă acces în spațiile care nu reprezintă magazine esențiale (farmacii, magazin cu produse alimentare). Verificarea se face prin intermediul codului QR înscris pe fiecare certificat verde.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră

Foto cu caracter ilustrativ (digi24.ro)


 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.