Două persoane cu arest la domiciliu prinse în autobuz de jandarmii ploieșteni

Două persoane cu arest la domiciliu prinse în autobuz de jandarmii ploieșteni

Două persoane cu arest la domiciliu, prinse în autobuz de jandarmii din Ploiești. Asupra unui alt călător au fost descoperite două cuțite. Cei trei făceau parte dintr-un grup de persoane care circulau cu un mijloc de transport în comun fără să poarte măști de protecție.

Marți seară, în jurul orelor 22:00, jandarmi din cadrul Grupării Mobile Ploiești, aflați în serviciul de patrulare în zona de sud a orașului, au depistat 2 persoane cu vârsta de 21, respectiv 30 de ani care nu respectau măsura arestului la domiciliu.

Cei doi bărbați fac parte dintr-un grup de șapte persoane care au fost legitimate de forțele ordine pentru că circulau cu un mijloc de transport în comun fără portul măștii de protecție. 

În urma legitimării persoanelor și efectuării controlului corporal preventiv, asupra unui tânăr de 18 ani, s-au găsit două cuțite cu lungimea de aprox. 20 cm. Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “port sau folosire fără drept de obiecte periculoase” prevăzute la art. 372 din Codul Penal.

Totodată au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.  (art.65 lit.h)

În final, trei persoane au fost conduse la sediul secției de poliție pentru luarea măsurilor legale.

 

 

 

 

Image
Image
Image