fbpx

Drumuri blocate de alunecări, în Prahova. La Bertea şi Jugureni s-a reluat circulaţia în condiţii normale

Image
Image

Vijeliile din ultimele săptămâni au dus la reactivarea unor alunecări de teren, în mai multe localităţi din Prahova. În zona de deal, din cauza deplasării pământului şi a aluviunilor aduse pe carosabil, mai multe şosele au fost blocate, parţial sau total. Autorităţile au intervenit de urgenţă, iar Consiliul Judeţean Prahova anunţă că la Bertea şi Jugureni, unde fuseseră cele mai mari probleme din punct de vedere rutier, se poate circula în siguranţă în acest moment.

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii CJ Prahova, în ultimele zile s-a lucrat intens pe DJ 101T şi DJ 100H, drumuri care erau blocate în mai multe puncte.

În primul caz, este vorba despre şoseaua care asigură legătura între Bertea şi satul Lutu Roşu, una cunoscută, din cauza reliefului, pentru desele probleme care apar cu alunecările. Aici, oamenii din Lutu Roşu rămăseseră izolaţi, accesul asigurându-se, timp de câteva zile, doar pentru pietoni şi oricum cu mare dificultate. Au fost alunecări de teren în trei puncte, pe acest traseu, drumul fiind blocat de aluviuni, iar mai multe podeţe fiind avariate grav. În urma lucrărilor de urgenţă comandate, reprezentanţii Consiliului Judeţean anunţă că pe aici s-a reluat circulaţia rutieră în condiţii normale.

CITIŢI ŞI:

FOTO și VIDEO - Viitură la Bertea și Aluniș. Două drumuri județene au fost afectate și un sat a rămas izolat

După vijelii şi inundaţii vin alunecările de teren. Mai multe localităţi din Prahova au fost afectate

De asemenea, pe Drumul Judeţean 100H, între Jugureni şi Glod, a apărut o alunecare de teren, şi aici circulaţia fiind reluată zilele acestea în urma unor intervenţii de urgenţă ale drumarilor.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.