Drumuri şi podeţe distruse de furtună, în comunele Jugureni şi Apostolache din Prahova

Vijeliile din ultimele 24 de ore lasă în urma lor scene tragice, în Prahova, judeţ care a fost puternic lovit şi unde trei copii au murit, luaţi de viitură, 129 de persoane au fost evacuate din casele lor, mii de persoane au rămas fără alimentare electrică, iar mai multe şosele au devenit impracticabile din cauza aluviunilor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Prahova anunţă pagube materiale însemnate în comunele Jugureni şi Apostolache, unde mai multe drumuri şi podeţe au fost distruse.

În Apostolache, 16 persoane, din 7 gospodării, au rămas fără legătură rutieră cu restul lumii, după ce un podeţ a fost luate de ape. 

VEDEŢI ŞI:

VIDEO | Imagini de la cititori. Cum se circulă în Prahova, după prăpădul de vineri seară

ULTIMA ORĂ | Bilanţul ISU Prahova după vijeliile de noaptea trecută: 3 morţi, 129 de persoane evacuate, sute de gospodării inundate

"În urma ploilor torenţiale din data de 31 mai, debitul râului Cricovul Sărat a crescut ieșind din albia proprie si provocând însemnate pagube materiale pe teritoriul localității Apostolache. Au fost deteriorate 2 podeţe, unul în punctul Petruleşti (7 gospodării cu 16 persoane), în acest punct nu există acces nici pietonal şi nici auto. Cel de al doilea este punctul Vlad (3 gospodării, 6 persoane), accesul asigurându-se doar pietonal, dar cu dificultate. În satul Buzota, au fost evacuate 4 persoane, totodată alte 4 persoane urmează să fie evacuate la Mănăstirea Apostolache", a transmis ISU Prahova.

CITIŢI ŞI:

O fetiță de 9 luni și un băiat de 6 ani, luați de viitură în Prahova, au fost găsiți fără suflare sâmbătă dimineață

Un nou COD ROȘU de INUNDAȚII pe Cricovul Sărat

Două podeţe distruse au dus la blocarea traficului şi pe un drum local din Jugureni şi un drum judeţean care trece prin aceeaşi comună. "Pe DC 72 care face legătura între DJ 102R cu DJ 100H, pe raza comunei Jugureni, sat Băile Boboci, în zona fostei stațiii balneoclimaterice, asfaltul este dislocat, de asemenea și un podeț. Traficul este blocat. Pe DJ 100H, comuna Jugureni, sat Valea Unghiului, pe o distanță de 25 de metri asfaltul este dislocat, precum și un podeț. Au fost 4 stâlpi de electricitate cazuti pe partea carosabilă, lucrătorii de la Electrica au acționat. La acest moment locuitorii au electricitate. De asemenea, și pe acest drum, traficul este blocat", a anunţat IPJ Prahova.

Image
Image
Image