Familie cu un copil recuperată de salvamontiștii din Bușteni, după lăsarea întunericului

Un nou exemplu de turiști care apelează la ajutorul salvamontiștilor pentru că pleacă pe traseu nepregătiţi vine de la Buștenii. Salvatorii au fost solicitați, marți seară, de o familie cu un copil care cobora pe Valea Cerbului. Oamenii s-au panicat când au văzut că se lasă întunericul și au cerut ajutor la Salvamont.

"Știau că în zonă sunt urși, iar ei nu aveau lanterne. Când i-am găsit, bărbatul era epuizat și prezenta semne de lipotimie. După un control sumar, au refuzat ambulanța și au plecat cu mașina personală. Acțiune încheiata la 22:30", au relatat salvamontiștii din Bușteni.

Din nefericire, salvatorii prezintă tot mai des astfel de exemple. Deși cei care se încumetă pe traseele montane ar trebui să ia aminte la recomandările salvamontiștilor și să învețe lecția celor deja pățiți, sunt mulți care se aventurează în drumeții complet nepregătiți, fără echipament, fără condiția fizică necesară și fără să aibă o idee vagă măcar despre ce presupune traseul pe care îl aleg. Ceea ce nu realizează ei, decât prea târziu, este că astfel de excursii se pot termina rău sau, în unele cazuri, chiar tragic.

Sursa foto: Salvamont Bușteni

 

Image
Image
Image