fbpx

Filtre în Ploiești, pentru depistarea șoferilor care folosesc telefonul mobil când sunt la volan

Image
Image

Polițiștii rutieri din cadrul IJP Prahova au organizat joi, o acțiune pe raza municipiului, principalul obiectiv fiind depistarea conducătorilor de vehicule care folosesc telefonul mobil în timp ce se află la volan.

Poliția Prahova a anunţat că au fost controlate 108 autovehicule și aplicate 25 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 8.400 de lei, dintre care cinci pentru folosirea telefonului mobil la volan, nouă pentru nepurtarea centurii de siguranță și 11 pentru alte abateri rutiere.

Citiți și: De astăzi intră în vigoare noile sancțiuni pentru cei prinși utilizând telefonul mobil când se află la volan

Controalele au avut loc joi, în intervalul 10.30 - 12.00.

Acțiunea a fost organizată în contextul în care pe 12 octombrie au intrat în vigoare noi reglementări care introduc sancțiuni mai drastice pentru utilizarea telefonului în timpul condusului, fiind pasibili de sancțiuni nu doar șoferii care vorbesc la telefon, ci și cei care utilizează dispozitivele în alte scopuri, de exemplu pentru a filma.

Citiți și: "Șoferul conduce! NU folosește telefonul, NU transmite live, NU scrie mesaje". Mesajul polițiștilor pentru conducătorii auto, la intrarea în vigoare a noilor sancțiuni din Codul rutier

"Le reamintim conducătorilor auto că folosirea telefonului mobil la volan poate avea consecințe deosebit de grave și îi sfătuim să se informeze și să respecte cu strictețe prevederile legale în acest sens. Orice mesaj sau apel poate aștepta, viața este importantă", le-au transmis polițiștii conducătorilor auto.

Citiți și: VIDEO - Atenție! Și posesorii de smartwatch-uri pot rămâne fără permis, de azi, dacă le folosesc în timp ce conduc

Sursa foto: IJP Prahova

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.