Fiul unui fost șef din Poliția Prahova, condamnat la închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat

Fiul unui fost șef din Poliția Prahova, condamnat la închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat

Curtea de Apel București s-a pronunțat, la începutul acestei săptămâni, pe fond, într-un dosar vechi de șase ani, instrumentat de procurorii DIICOT și care a vizat mai mulți inculpați, inclusiv pe Daniel Trandafirescu, fiul fostului adjunct al IJP Prahova, Ionel Trandafirescu, și al fostei directoare a Penitenciarului Târgșor, judecătoarea Zinica Trandafirescu.

La data la care a început ancheta, Daniel Trandafirescu era avocat stagiar în Baroul Bucureşti din 2011.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT în septembrie 2013, în urma a 31 de percheziţii în Bucureşti, Ploieşti şi judeţul Ilfov, într-un imobil situat în localitatea Clinceni, Judeţul Ilfov, a fost descoperită o linie completă de producţie ţigarete, neautorizată, aflată în stare de funcţionare. Anchetatorii au ridicat cantităţi importante de ţigarete, tutun vrac, aparatura de imprimerie şi ambalajele destinate funcţionării fabricii. Ţigările erau comercializate pe întreg teritoriul României.

La instrumentarea anchetei procurorii români au cooperat cu autorităţile din Republica Moldova, dosarul referindu-se la săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, contrafacere şi punere în circulaţie de produse accizabile din tutun şi spălare de bani.

Potrivit hotărârii pronunțate de Curtea de Apel București, care nu este definitivă, Daniel Trandafirescu a fost condamnat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la contrafacere şi punere în circulaţie de produse contrafăcute, complicitate la folosire, deţinere şi punere în circulaţie, cu ştiinţă, de timbre utilizate în domeniul fiscal, cu regim special, falsificate, complicitate la marcare cu marcaje false a produselor supuse accizării, complicitate la producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat, complicitate la deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false. Pedeapsa stabilită de instanță este de 4 ani și 10 luni de închisoare cu executare.

În același dosar au mai fost condamnați, printre alții, Răzvan Alexe (2 ani și 5 luni cu suspendare).

"Admite, în parte, acțiunea civilă formulată de Ministerul Finanțelor Publice – A.N.A.F. Obligă inculpații, în solidar, la plata sumei de 9.704.279,37 lei, cu titlu de accize, precum și la plata accesoriilor fiscale calculate până la data achitării debitului, din care: - inculpații Gori Valeriu, Luca Vladimir, Trohin Vasile, Bivol Victor, Şerban Cosmin, Trandafirescu Daniel, Burcea Gheorghe Cristian, Ibranyi Vasile până la concurența sumei de 9.704.279,37 lei; - inculpații Alexe Răzvan, Burciu Darius Ionel, Pădurean Ion, Ifrim Teodor Cristian, Hariton Veaceslav și Dumitru Marcel până la concurența sumei de 2.588.835,85 lei, aferentă cantității de 7 tone tutun depozitată la Platforma Petrobrazi și folosită pentru producerea țigărilor la fabrica de la Clinceni (iulie-august 2013)", a mai stabilit instanța.

Soluția completă poate fi consultată aici.

Din datele publicate pe portalul instanțelor de judecată, Daniela Trandafirescu a depus, miercuri, apel față de hotărârea CAB. Alți cinci inculpați au formulat, de asemenea, apel până la acest moment.

 

Image
Image
Image