fbpx

Flăcările au mistuit, marți, o cultură de 12 hectare. Focul a fost pus intenționat

Image
Image

Pompierii militari prahoveni au fost solicitați, ieri, pentru localizarea și lichidarea a nu mai puțin de șapte incendii de vegetație uscată care au afectat 9 hectare de vegetație uscată, 14,5 hectare de cultură de porumb, dar și o suprafață cu gunoi menajer. Intervențiile au avut loc în localitățile Berceni, Bucov, Boldești Grădiștea, Tomșani, Ploiești, Bucov și Poienarii Burchii.             

ISU Prahova menționează că incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare și a fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

La Berceni, un incendiu de vegetație a izbucnit în satul Dâmbu. "La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la vegetația uscată și la traversele căii ferate. Pompierii militari au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru lichidarea incendiului în limitele găsite. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător", u menționat reprezentanții ISU Prahova.

Și în localitatea Tomșani flăcările au cuprins vegetația uscată, resturile furajere provenite din recoltarea porumbului și o cultură de porumb de aproximativ 12 ha. În acest caz, cercetările au scos la iveală că focul ar fi fost pus intenționat.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.