fbpx

Flagrant la Ploiești! O femeie de 31 de ani ar fi obținut aproape 30.000 de lei pretinzând că poate facilita accesarea de fonduri nerambursabile

Image
Image

O ploieșteancă de 31 de ani este cercetată pentru înșelăciune după ce ar fi convins mai multe persoane să-i dea sume importante de bani pentru a le facilitarea obținerea de fonduri nerambursabile în vederea dezvoltării unei afaceri. Prin schema pusă la cale, aceasta ar fi convins naivi care se visau antreprenori să-i dea aproape 30.000 de lei.

Femeia a fost prinsă în flagrant, zilele trecute, chiar când primea o tranșă de bani pentru serviciile pe care pretindea că le oferă, a anunțat, luni, IJP Prahova: "La data de 22.08.2019, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale Ploieşti şi al Serviciului Criminalistic, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unei femei de 31 de ani, din Ploieşti, în momentul în care îi era remisă suma de 4.100 de lei de la persoana vătămată, sumă pretinsă anterior pentru facilitarea obţinerii unor fonduri nerambursabile în vederea dezvoltării unei afaceri. În aceeași zi a fost efectuată și o percheziție domiciliară pe raza municipiului Ploiești, la adresa la care aceasta locuieşte fără forme legale, ocazie cu care au fost identificate și ridicate înscrisuri relevante şi medii de stocare a datelor".

Polițiștii spun că, pe parcursul acestei luni, femeia ar fi țepuit cinci persoane, "pretinzând că este angajată a unui ONG care se ocupă de accesarea fondurilor europene și că le-ar putea facilita accesarea unor fonduri pentru demararea unor afaceri. Aceasta - în condițiile în care proiectul era deja finalizat, iar înscrierea unor noi proiecte era imposibilă. Pentru serviciile promise, le-ar fi solicitat diverse sume de bani, reprezentând un așa-zis comision de mentorat, precum și o taxă pe care ea ar fi urmat să o achite unui expert contabil pentru realizarea unui cash-flow previzionat. Prejudiciul cauzat până în prezent a fost estimat la suma de 28.907 lei și 400 euro".   

Tânăra este cercetată pentru înșelăciune în formă continuată. Inițial, acesta a fost reținută, pentru 24 de ore, iar ulterior prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, care a dispus plasarea femeii sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.