×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 473

VIDEO EXCLUSIV - Caz șocant la Florești! Doi minori filmați în timpul unui act sexual / UPDATE - A fost deschis dosar penal

UPDATE - Dosar penal în cazul minorilor din Florești, filmați în timpul actului sexual

Redacția Telegrama a intrat în posesia unei înregistrări efectuate în localitatea Florești. Protagoniști sunt doi adolescenți, se pare elevi ai școlii din satul Călinești, filmați în timpul unui act sexual oral.

Din imagini reiese că de față au mai fost cel puțin alte două persoane, un băiat care a filmat "prestația" și o altă fată, care se remarcă, pe parcursul înregistrării, dându-i indicații protagonistei minore.

Din sursele noastre, totul s-ar fi petrecut în toamna lui 2018, iar băiatul implicat în actul sexual ar fi fiul unui consilier local din comuna Florești.

Imaginile sunt de-a dreptul șocante. Telegrama de Prahova a sesizat, deja, în acest caz, atât Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, cât și Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Prahova, instituții la dispoziția cărora a pus și înregistrarea pe care o publicăm mai jos.

DGASPC a anunțat că a demarat verificările în acest caz.

"DGASPC Prahova a demarat procedurile obișnuite în aceste cazuri. În primă instanță se va realiza evaluarea inițială a cazului, se vor culege informații și se vor face verificări. În funcție de rezultatul acestora se vor propune măsurile corespunzătoare. Și părinții au responsabilitatea supravegherii și educării copiilor. Dacă se constată că au existat situații de neglijență față de minori, se vor lua măsuri inclusiv față de părinți", ne-a declarat Corina Nicola, purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova.

În ceea ce privește sancțiunile care pot fi luate la nivel de școală, având în vedere că, din sursele noastre, cel puțin băiatul și fata implicați direct în actul sexual ar fi elevi la unitatea de învățământ din Călinești (com. Florești), inspectorul general adjunct al ISJ Prahova, Horia Toma, a declarat că sunt așteptate concluziile organelor de anchetă și că, în astfel de cazuri, ținând cont de faptul că elevii s-ar afla în învățământul obligatoriu, aceștia pot fi sancționați cel mult cu scăderea notei la purtare astfel încât să rămână repetenți.

"În urma unei astfel de sesizări, solicităm conducerii școlii să activeze Comisia de Disciplină, care trebuie să cerceteze și, în baza regulamentului școlar, să propună Consiliului Profesoral și Consiliului de Administrație măsuri de sancționare. În cazul elevilor, măsurile sunt prevăzute de Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar și Statului Elevilor. La modul general, în funcție de faptă, poate fi vorba despre mustrare scrisă, scăderea notei la purtare, retragerea bursei pentru o anumită perioadă de timp sau transferul la altă unitate școlară, în cazul copiilor din învățământul obligatoriu. În clasa a XI-a și a XII-a se poate merge până la exmatriculare. Într-un caz cum este acesta, dacă este vorba despre învățământul obligatoriu, cea mai aspră sancțiune este scăderea notei la purtare până la rămânerea repetent a elevului. Sancțiunea trebuie aplicată de Consiliul Profesoral în baza unei sesizări din partea Poliției, cineva trebuie să probeze fapta", a explicat Horia Toma, inspector general adjunct în cadrul ISJ Prahova.

De asemenea, Telegrama de Prahova a solicitat, în scris, și la Primăria Florești, informații despre acest caz.

ATENȚIE! Limbaj licențios și imagini cu puternic caracter emoțional

Image
Image
Image