Fost judecător de la Curtea de Apel Ploiești, condamnat pentru luare de mită după ce colegii din Prahova îl achitaseră! Magistratul ar fi primit inclusiv o ... raclă

Înalta Curtea de Casație și Justiție a pronunțat, zilele trecute, hotărârea definitivă în cazul lui Ștefan Fieraru, fost judecător în cadrul Curții de Apel Ploiești, în dosarul instrumentat de DNA în care acesta era acuzat de trafic de influență.  Ancheta datează din 2014. "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploieşti au început urmărirea penală față de FIERARU ŞTEFAN, fost judecător la Curtea de Apel Ploieşti, în prezent avocat în cadrul Baroului Prahova, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2008-2009, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploieşti, învinuitul Fieraru Ştefan a pretins şi primit de la un denunţător sume de bani, produse alimentare, bunuri electrocasnice, materiale de construcţie şi manopera unor lucrări efectuate la două imobile deţinute de magistrat şi familia acestuia în municipiul Ploieşti, precum şi contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploieşti, toate în valoare de aproximativ 83.000 euro, în schimbul promisiunii că îşi va exercita influenţa pe lângă judecătorii care aveau spre soluţionare cauza penală în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în scopul adoptării unei soluţii favorabile acestuia", anunța DNA, la vremea respectivă.

Dosarul a fost trimis în judecată la finalul lui 2015, iar Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat, în martie anul trecut, pe fond, în cazul fostului judecător al instanței, pe care l-a achitat.

Procurorii DNA au făcut apel, iar soluția definitivă a fost anunțată, acum câteva zile, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceștia l-au găsit pe fostul magistrat vinovat de trafic de influența și l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, acesta trebuie să execute 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la S.C. Servicii de gospodărie urbană Ploieşti S.R.L. şi Administraţia parcului memorial „Constantin Sere”.

Instanța a mai decis confiscarea, de la inculpat, a sumei de 107.090 de lei, contravaloarea foloaselor primite, menținând sechestrul asigurător dispus de DNA până la concurența acestei sume.

Fostul judecător a mai fost obligat să achite 10.000 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat.

 

 

Image
Image
Image