fbpx

Fost primar din Prahova condamnat la închisoare cu suspendare pentru instigare la fals intelectual și abuz în serviciu

Image
Image

Fostul primar al comunei Valea Doftanei, Ion Manea, a fost condamnat de Judecătoria Câmpina, pe fond, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul de fals intelectual trimis în judecată în 2015 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Din datele publicate pe portalul instanțelor de judecată reiese că Ion Manea a fost găsit vinovat de instigare la fals intelectual și abuz în serviciu. Acesta trebuie să execute și 80 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Valea Doftanei sau Liceul Tehnologic "Carol I" din localitate.

În același dosar a mai fost găsit vinovată o altă persoană, pentru complicitate la abuz în serviciu. Este vorba despre un fost angajat de la Cadastru care a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, și  60 de zile muncă în folosul comunității.

Primarul de la Valea Doftanei a fost acuzat de procurori de săvârşirea a două infracţiuni de instigare la fals intelectual şi a unei infracţiuni de abuz în serviciu în scopul obţinerii de foloase , faptele pecare le-ar fi comis în primii trei ani ai mandatului său, 2012 - 2014, și care ar fi vizat trecerea, pe baza unor documente falsificate, a unei suprafețe de 3300 mp de teren în proprietatea primăriei în detrimentul unor persoane. Pe suprafața respectivă a fost amenajat ulterior un drum forestier utilizat ca drum de acces către o societate comercială privata situată în golul alpin Zănoaga.

Procurorii estimau că, prin acțiunile sale, Ion Manea ar fi păgubit bugetul local cu 26.000 de lei, iar fondul forestier naţional cu 10.343 de lei.

Din datele publicate pe portal.just.ro reiese că cei doi inculpați condamnați de Judecătoria Câmpina în acest dosar au formulat deja apel față de hotărârea pronunțată de magistrați.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.