AGERPRES: Fostul procuror DNA Ploieşti Mircea Negulescu a fost reţinut

AGERPRES: Fostul procuror DNA Ploieşti Mircea Negulescu a fost reţinut

Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, a fost reţinut miercuri de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în legătură cu dosarul Ponta-Ghiţă-Blair, au declarat surse judiciare, pentru Agerpres.

Mircea Negulescu este procurorul care a instrumentat dosarul când era procuror la DNA Ploieşti. În 2019, dosarul a fost mutat de la DNA la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Negulescu este vizat, în prezent, de mai multe anchete penale. În luna iunie a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de cercetare abuzivă, influențarea declarațiilor martorilor și  participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată.

În urmă cu exact un an, alături de fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea, era trimis în judecată pentru participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreaptă, instigare în formă continuată la comiterea fără vinovăţie sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în dosarul Ghiță - Cosma.

În octombrie 2019, Secția specială a anunțat că a început urmărirea penală, față de acesta, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de cercetare abuzivă și represiune nedreaptă, Negulescu fiind cercetat, alături de un alt procuror DNA Ploiești, pentru că "ar fi ticluit probe nereale" și ar fi construit un "scenariu mincinos" obținând, contra eliberării din arest preventiv, denunțuri de la două persoane pe care le anchetau în altă cauză. Este vorba despre dosarul care viza o judecătoare din Sinaia, magistrat care, în vara anului trecut, a și obținut achitarea definitivă, la Instanța Supremă.

Sursa foto: Digi 24

Image
Image
Image
Image
Image