Fostul lider al Sindicatului din Petrom Liviu Luca şi celelalte persoane trimise în judecată împreună cu acesta, într-un dosar instrumentat de DIICOT privind fapte de constituire de grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, scapă de acuzaţiile penale. Judecătorii Tribunalului Prahova au decis, pe fond, că faptele s-au prescris. Inculpații mai au de achitat doar prejudiciul, de 15.591.262 lei, societăţii PSV Company SA. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
Hotărârea pe fond a fost pronunțată luni, de Tribunalul Prahova, și poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare. Decizia instanței a fost formulată într-un dosar trimis în judecată de DIICOT în iunie 2016. Anchetatorii acuzau, într-un comunicat transmis la momentul repectiv, că în perioada 2005 - 2009, Liviu Luca ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta Petromservice SA) pentru ca acestea să fie folosite pentru construirea "Ansamblului de locuinţe şi anexe gospodăreşti'' situat în Păuleşti, judeţul Prahova. Potrivit procurorilor, la grupul infracţional au aderat şi inculpaţii Zizi Anagnastopol, director economic în cadrul SC PSV Company SA, Sorin Mihai, director general, Gheorghe Şupeală, director general, Gheorghe Stan, director economic în cadrul SC Edilconst SA, şi Radu Florea, director general al societăţii.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 17.07.2005 - 27.02.2009, reprezentanţii SC PSV Company SA, prin Zizi Anagnastopol, Sorin Mihai şi Gheorghe Şupeală, au virat în mod nelegal către SC Edilconst SA, în interesul lui Liviu Luca, suma de 14.649.762,73 lei, reprezentând lucrări de construcţii executate la "Ansamblu sediu social şi anexe SC Profesional Corpconsult SA - Păuleşti''. Astfel, PSV Company a fost prejudiciată cu suma de 14.649.762,73 lei, calculaseră procurorii DIICOT, la momentul respectiv.
În soluția pronunțată ieri, Tribunalul Prahova dispune încetarea procesului penal față de cei opt inculpați din dosar, pe motiv că a intervenit prescripția faptelor.
Ioana Băsescu și Elena Udrea, achitate în dosarul finanțării campaniei din 2009, după prescripția faptelor
"În baza art. 397 C.proc.pen., admite acţiunea civilă formulată de partea civilă PSV Company S.A. şi în consecinţă obligă inculpaţii Luca Liviu, Mihai Sorin, Florea Radu, Stan Gheorghe, Şupeală Gheorghe, Anagnastopol Zizi, Sprinţaru Nicolae, în solidar, la plata către aceasta a sumei de 15.591.262 lei. În baza art. 25 alin.5 Cod de procedură penală, lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă PSV Company S.A. în contradictoriu cu inculpatul Băicoianu Mircea" se mai arată în soluția pe scurt publicată pe site-ul Tribunalului Prahova.