fbpx

FOTO ­čôŞ Exerci╚Ťiu amplu organizat de Rompetrol ╚Öi ISU Prahova, ├«n incinta rafin─âriei Vega Ploie╚Öti

FOTO ­čôŞ Exerci╚Ťiu amplu organizat de Rompetrol ╚Öi ISU Prahova, ├«n incinta rafin─âriei Vega Ploie╚Öti

Image
Image

Rompetrol Rafinare, companie membr─â a grupului KMG International, a desf─â╚Öurat joi, ├«n parteneriat cu ISU Prahova, un amplu exerci╚Ťiu ├«n cadrul rafin─âriei Vega Ploie╚Öti. Acesta a fost organizat ├«n scopul verific─ârii Planurilor de Urgen╚Ť─â Extrem─â, a timpilor de reac╚Ťie ai tuturor factorilor implica╚Ťi ╚Öi a fluxului informa╚Ťional.

Reprezentan╚Ťii Rompetrol men╚Ťioneaz─â c─â astfel de exerci╚Ťii au loc periodic ├«n obiective de tip SEVESO (directiva european─â, care se refer─â la obiective industriale cu risc ridicat ├«n accidente majore), cum este ╚Öi ├«n cazul rafin─âriei Vega, ultima ac╚Ťiune de acest tip ├«n unitatea ploie╚Ötean─â av├ónd loc ├«n 2018.

ÔÇťExerci╚Ťiul tactic derulat de ISU Prahova, ├«mpreun─â cu Serviciul Privat de Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â al rafin─âriei, a presupus un scenariu complex, cu desf─â╚Öurare de for╚Ťe ╚Öi mijloace tehnice, prin care a fost testat─â capacitatea de r─âspuns a salvatorilor, ├«ntr-un caz de extrem─â urgen╚Ť─â.

Scenariul conceput al─âturi de speciali╚Ötii rafin─âriei Vega a constat ├«n producerea unui incident ├«n zona rampelor de ├«nc─ârcare auto, ├«n timpul manevrelor specifice. Evenimentul a simulat o explozie a unui rezervor, ├«ntr-o zon─â operativ─â ├«n care se aflau o cistern─â ├«nc─ârcat─â la capacitate de 90% cu Hexan, dar ╚Öi trei lucr─âtori. Conform planific─ârii exerci╚Ťiului, ace╚Ötia ar fi suferit diverse traumatisme ╚Öi arsuri.

Primul pas al exerci╚Ťiului a fost ├«ndeplinit de Serviciul Privat de Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â al rafin─âriei, care a efectuat toate ac╚Ťiunile de urgen╚Ť─â (alarmare, interven╚Ťie, alertarea autorit─â╚Ťilor).

A doua etap─â a privit reac╚Ťia ISU Prahova, care a ac╚Ťionat cu circa 50 de salvatori ╚Öi 6 mijloace tehnice, dar ╚Öi a institu╚Ťiilor cu atribu╚Ťii, la nivel jude╚Ťean, din domeniul sanitar, de mediu sau ordine public─âÔÇŁ, au detaliat reprezentan╚Ťii companiei.

Exerci╚Ťiul din rafin─âria Vega Ploie╚Öti a fost finalizat ├«n aproximativ o or─â.

Rompetrol Rafinare, companie care opereaz─â rafin─âriile Vega Ploie╚Öti ╚Öi Petromidia N─âvodari, dar ╚Öi singura Divizie de Petrochimie din Rom├ónia, men╚Ťine un contact permanent cu autorit─â╚Ťile de resort, ├«n vederea consolid─ârii m─âsurilor de siguran╚Ť─â ├«n operare ╚Öi securitate ├«n munc─â.

Rafinăria Vega, singurul producător de bitum din România

Rafin─âria Vega Ploie╚Öti este singurul produc─âtor de bitum din Rom├ónia ╚Öi unica unitate din ╚Ťar─â ╚Öi regiune cu capabilitate de produc╚Ťie a hexanului, un solvent special folosit inclusiv ├«n industria alimentar─â. ├Än prezent, Vega nu mai proceseaz─â ╚Ťi╚Ťei, ci doar componen╚Ťi proveni╚Ťi exclusiv din rafin─âria Petromidia N─âvodari.

├Än primele trei luni ale acestui an, rafin─âria Vega Ploie╚Öti a crescut cantitatea de materie prim─â procesat─â cu 10%, fa╚Ť─â de primul trimestru din 2022, cu peste 76 de mii de tone de materii prime prelucrate.

Ac╚Ťionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct ╚Öi indirect) ╚Öi Statul Rom├ón, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Urm─âre┼čte pagina de Facebook┬áÔÇ×TelegramaÔÇŁ pentru ┼čtiri ┼či analize de ultim─â or─â!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.