FOTO | Cu vacile pe DN 1. Un crescător din Gorgota a lansat un protest şi anunţă că merge până la Prefectură

Protest inedit, miercuri dimineaţă, în Prahova. Nemulţumit de relaţia cu autorităţile locale, un crescător de animale din comuna Gorgota şi-a scos vacile pe Drumul Naţional 1, anunţând că nu se opreşte decât în faţa Prefecturii. Potrivit autorităţilor locale, nemulţumirile pleacă de la refuzul de înregistrare a animalelor în registrul agricol, pus pe seama lipsei unor documente de provenienţă.

Bovinele, unele dintre ele "căptuşite" cu un banner pe care omul îşi scrisese nemulţumirea, au fost scoase pe DN 1 şi mânate, pe acostament şi o parte din prima bandă, pe direcţia Gorgota - Ploieşti.

Într-un mesaj transmis către mai multe publicaţii locale, iniţiatorul protestului a explicat că solicită aprobarea legii în mod unitar. "Având în vedere că Primaria Gorgota refuză să aplice legile şi instituţiile statului nu iau nicio masură în Prahova, primarul acționar al unei firme producătoare de alcool lăudându-se ca se cunoaște cu toată lumea, am decis să ducem animalele în faţa Prefecturii Prahova pornind cu ele pe DN1 până când organele statului din Prahova şi ministrul Agriculturii vor decide că este timpul să se aplice legea şi în Gorgota", se arată în mesaj.

În replică, primarul localităţii, Ionuţ Dumitru, a declarat pentru "Telegrama" că acţiunea este una izolată şi că neînţelegerile invocate de protestatar ar fi din vina acestuia. "Este vorba despre un singur protestatar, de fapt o firmă care reclamă că nu vrem să îi înregistrăm animalele în registrul agricol. Noi nu i-am cerut decât să respecte legea şi să aducă toate documentele solicitate", a declarat primarul din Gorgota.

Image
Image
Image