FOTO | Protest cu TIR-uri, camioane de marfă şi autobuze pe DN1A, în Prahova

FOTO | Protest cu TIR-uri, camioane de marfă şi autobuze pe DN1A, în Prahova

Nemulţumiţi de o serie de măsuri fiscale, care se adaugă la deja cunoscutele probleme de infrastructură rutieră, reprezentanţii mai multor firme de transport au organizat un protest, vineri, pe Drumul Naţional 1A, în Prahova.

Picătura care a umplut paharul ţine de sistemul de impozitare din domeniu, transportatorii reclamând că ANAF comite un abuz prin impozitarea diurnei externe.

Un alt motiv de nemulţumire ţine de restricţiile de trafic impuse recent în dreptul podului de pe DN1 din Azuga, care obligă mai multe firme locale de transport să facă un ocol consistent prin judeţul Braşov.

La acţiunea de protest de vineri au fost folosite peste 20 de vehicule, de la TIR-uri şi camioane la autoturisme mici. Acestea au plecat în coloană pe Drumul Naţional 1A, atât pe sensul dinspre Ploieşti spre Braşov cât şi pe sensul opus, intersectându-se pe parcurs. Ulterior, şase ansambluri de vehicule şi trei autoturisme s-au oprit la Schiuleşti, iar 12 TIR-uri de pe sensul opus s-au oprit la Măneciu, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Prahova.

Pe grupul de Facebook "Info Trafic Prahova" a apărut şi o filmare făcută în momentul în care cele două coloane s-au intersectat. Găsiţţi AICI clipul, însă este posibil ca acesta să fie vizibil doar pentru membrii grupului.

Image
Image
Image