fbpx

FOTO. Tânără de 25 de ani, căzută într-o prăpastie de peste 100 de metri, în Bucegi

FOTO. Tânără de 25 de ani, căzută într-o prăpastie de peste 100 de metri, în Bucegi

Image
Image

O tânără de 25 de ani din Galaţi a fost la un pas de a-şi pierde viaţa în Munţii Bucegi. Aceasta încerca să ajungă la cabana Mălăieşti cu prietenul ei, dar niciunul nu avea echipament specific de iarnă.

Potrivit Salvamont Bușteni cei doi au pornit pe traseu foarte târziu. Când au ajuns în zona Valea Rea, fata a alunecat şi a căzut mai bine de 100 de metri într-o prăpastie.

Tânăra a scăpat doar cu câteva julituri. Panicată şi fără echipamentul necesar, aceasta a rămas blocată în locul în care s-a oprit din cădere. Prietenul ei a sunat după ajutor.

Salvamontiştii de la C.J. Braşov au primit alarmă la ora 14:30 şi pentru că accidentul era aproape de graniţa cu Prahova, în scurt timp s-au mobilizat şi echipele din Buşteni, Prahova şi Râşnov.

A fost solicitat şi sprijinul unui echipaj aero, iar un elicopter s-a ridicat de la Tg.Mureş. Acesta a ajuns primul la locul accidentului şi după câteva încercări a reuşit să extragă victima. Prietenul fetei a fost recuperat de salvamontiștii din Râşnov. În sprijin au venit şi salvatorii C.J. Braşov şi împreună l-au coborât pe tânăr de pe munte.

Acţiunea s-a încheiat cu bine după aproape 3 ore.

“Menționăm faptul că persoanele nu erau echipate corespunzător! Recomandăm turiștilor să apeleze cu încredere la 0SALVAMONT și să se informeze despre starea traseului, echipamentul necesar precum și despre starea vremii înainte de a pleca pe traseul turistic! ”, a transmis Salvamont Brașov în legătură cu acest eveniment.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

Foto Salvamont Bușteni / Salvamont Brașov.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.