Grupul de copii români din Colombo va părăsi Sri Lanka în 26 aprilie

În privința incidentelor produse la data de 21.04.2019, în orașul Colombo și în alte regiuni din Sri Lanka, Ministerul Afacerilor Externe face o serie de precizări.
D
at fiind numărul semnificativ de victime raportat de mass-media locală, din dispoziția ministrului afacerilor externe, în dimineața zilei de 21.04.2019 a fost activată Celula de Criză a MAE.
“În atenția Celulei de Criză a MAE se află situația unui grup de elevi de la un liceu din Iași, aflat într-un schimb de experiență la o unitate similară de învățământ din Sri Lanka, proiectul fiind în cel de-al treilea an de desfășurare. Grupul de elevi se află în afara oricărui pericol și menține legătura cu Ambasada României la Colombo. Grupul de elevi urmează să părăsească teritoriul Sri Lanka în cursul zilei de 26.04.2019.
Totodată, membrii Celulei de Criză au acordat asistență consulară membrilor a două familii de cetățeni români aflate în vacanță”, se precizează în comunicatul MAE.
Autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Reprezentanții misiunii diplomatice au efectuat demersuri pe lângă unitățile medicale locale pentru informații cu privire la cetățeni români afectați de incidente.
De asemenea Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520  apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.
Ambasada României la Colombo menţine permanent contactul cu cetățenii români aflați pe spațiu și cu autoritățile locale, pentru acordarea de asistență consulară.
Celula de Criză a M.A.E. va transmite noi date pe măsură ce vor fi obținute și transmise de către Ambasada României la Colombo – Sri Lanka. 

Image
Image
Image