fbpx

Hoț prins în flagrant, la Slănic. Complicele polițiștilor a fost un bătrân de 80 de ani

Hoț prins în flagrant, la Slănic. Complicele polițiștilor a fost un bătrân de 80 de ani

Image
Image

Polițiștii din Slănic și cei din Vălenii de Munte au reușit, marți, cu ajutorul un bătrân de 80 de ani, să prindă în fapt un hoț care reușise, în doar câteva minute, să creeze un prejudiciu de aproape 7.000 de lei. Totul a început cu un apel către Poliție, ieri, în jurul orei 13.30.

 

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 80 de ani, din oraș, despre faptul că, pe raza orașului Vălenii de Munte, a fost abordat de către un bărbat, sub pretextul că dorește să îi vândă diferite produse. Propunerea i-a trezit suspiciuni omului, care a decis să alerteze autoritățile. Mai departe, însă, i-a făcut jocul hoțului, atrăgându-l în capcana din care a ajuns direct după gratii.

“Din discuția cu apelantul a reieșit faptul că cei doi urmează să se deplaseze la domiciliul bătrânului pentru a achita contravaloarea bunurilor.

În baza sesizării, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, împreună cu polițiștii orașului Vălenii de Munte au desfășurat activități de supraveghere a traseului celor doi, precum și a locuinței apelantului, observând momentul plecării persoanei bănuite din locuința bătrânului, ulterior aceasta fiind oprită în trafic, pentru control.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din județul Arad. Cu ocazia efectuării controlului autoturismului, au fost găsite mai multe bunuri, pe care bărbatul le oferea spre vânzare, precum şi sumele de 7.208 lei și 400 de euro.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că din banii găsiți în autoturismul bărbatului,  suma de 6.800 de lei ar fi fost sustrasă din casa apelantului, mai exact dintr-un sertar, într-un moment de neatenție al acestuia.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate”, au relatat reprezentanții IJP Prahova.

În baza probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

UPDATE

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: IJP Prahova

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.