ÎCCJ a decis reluarea apelului făcut de procurori în procesul Sebastian Ghiță - Iulian Bădescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a hotărât, luni, reluarea apelului făcut de procurori la decizia magistraților, privind achitarea lui Sebastian Ghiţă în dosarul în care acesta e acuzat că l-a mituit pe fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu, a anunțat Mediafax. Anterior, Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât că dosarele intrate la sfârşitul anului 2018 pe rolul completurilor de cinci judecători, în care nu au fost administrate probe, rămân la completurile trase la sorți în decembrie 2018 şi nu vor fi repartizate celor alcătuite în ianuarie 2019.

Procurorii din dosarul lui Sebastian Ghiţă, dar şi apărătorii omului de afaceri au constatat legalitatea completului, dar au cerut readministrarea probelor şi reaudierea martorilor din apel, solicitare aprobată de instanţă. Potrivit Mediafax, primii patru martori vor fi audiaţi pe 4 martie, următorii martori pe 1 aprilie.

Ultimii patru martori trebuie să se prezinte în faţa judecătorilor pe 13 mai, iar unul dintre aceștia este fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.

Fostul deputat a fost achitat de magistraţii instanţei supreme în septembrie 2017, în dosarul în care acesta era acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, iar fostul primar al Ploieștiului de luare de mită şi abuz în serviciu.

Decizia nu a fost definitivă, iar procurorii au făcut apel.

 

 

Image
Image
Image