Incendii de deşeuri cu repetiţie, la Bucov! Garda de Mediu a sancţionat Primăria

Incendii de deşeuri cu repetiţie, la Bucov! Garda de Mediu a sancţionat Primăria

Garda de Mediu Prahova a anunţat că a sancţionat Primăria Bucov după ce mai multe deşeuri au fost incendiate pe un teren viran din localitate. La câteva nopţi distanţă, incidentul s-a repetat, de data asta pe o suprafaţă dublă!

Într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook, Garda de Mediu Prahova a anunţat că a luat măsuri în urma unui incendiu de deşeuri izbucnit miercuri, amendând administraţia locală din Bucov, în calitate de proprietar al terenului. În incendiul respectiv, manifestat pe o suprafaţă de circa 500 de meri pătraţi, au ars deşeuri menajere şi asimilabile, dar şi resturi şi componente auto, inclusiv anvelope uzate, a mai anunţat Garda de Mediu.

"Primaria Bucov a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare totală de 30.000 lei ca urmare a incendiului produs pe islazul comunei Bucov, în data de 31.03.2021. La verificarea în teren s-a constatat că incendiul se manifesta în aer liber, cu flacără deschisă și degajare puternică de fum. De asemenea s-a constatat că pe o suprafață de cca 500 mp, ardeau deșeuri de tipul: deșeuri rezultate din dezmembrări auto (anvelope uzate,canapele auto,bare de plastic) hârtie-carton și deșeuri menajere și asimilabile. Pentru lichidarea incendiului reprezentanții ISU au acționat cu 4 autospeciale de mare capacitate. Astfel pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, GNM CJ Prahova a impus Administrației comunei, măsuri imediate de salubrizare a zonei cu respectarea prevederilor legale și monitorizarea permanentă a zonei în scopul combaterii abandonării de deșeuri", a anunţat Garda de Mediu.

La distanţă de circa 48 de ore, în noaptea de 2 spre 3 aprilie, pompierii au fost solicitaţi din nou în Bucov. "Focul a cuprins mai multe deşeuri acoperite cu pământ. Arderea se manifestă mocnit, pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp", a anunţat Raluca Vasiloase, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Primaria Bucov a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare totală de 30.000 lei ca urmare a incendiului...

Publicată de Garda de Mediu Prahova pe Vineri, 2 aprilie 2021
Image
Image
Image