fbpx

Incendii de vegetație în cinci localități din Prahova, într-o singură zi. Flăcările au afectat 11 hectare

Image
Image

Pompierii din cadrul ISU Prahova au intervenit, ieri, pentru lichidarea mai multor incendii de vegetație izbucnite în localitățile Valea Călugărească, Dumbrava, Gherghița, Urlați și Vălenii de Munte. Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 11 ha, au informat reprezentanții ISU.

"Deoarece legislația interzice arderea la întâmplare a vegetației uscate, iar cei care o fac pun în pericol gospodăriile, fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieți omenești, transmitem din nou un apel către populație și către factorii de răspundere din administrațiile locale, să respecte interdicțiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă în care propagarea flăcărilor este favorizată de condițiile meteorologice", au avertizat specialiștii din cadrul ISU Prahova.

În primăvara acestui an, sute de incendii de vegetație au afectat mare parte din localitățile județului, determinând autoritățile să ia măsuri speciale împotriva celor care recurgeau la metoda arderii resturilor de vegetație pentru igienizarea terenurilor.

Foto arhiva ISU Prahova

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.