Pompierii prahoveni au intervenit, luni, pentru stingerea a două incendii izbucnite, cel mai probabil, din cauza coșurilor de fum. Dacă, la Cerașu, flăcările au fost stinse înainte să producă prea multe pagube, la Cocorăștii Mislii o familie a rămas pe drumuri după ce un incendiu violent le-a transformat gospodăria în scrum.
“În ultimele 24 de ore pompierii militari au lichidat un incendiu în localitatea Cerașu provocat, cel mai probabil de coşul de fum necurăţat, defect, amplasat ori neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile. Salvatorii au localizat şi lichidat incendiul înainte ca acesta să provoace pagube materiale însemnate”, a anunțat ISU Prahova, în cursul zilei de marți.
Nu la fel de norocoasă a fost o altă familie de prahoveni. “O familie din localitatea Cocorăștii Colț a rămas fără acoperiș deasupra capului în pragul iernii, după ce un incendiu puternic a mistuit locuința acestora. Evenimentul s-a produs luni după-amiaza, în jurul orei 15:30. Imediat, după producerea tragediei pentru gestionarea operativă a situației au fost mobilizate patru autospeciale de lucru cu apă și spuma, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent și generalizat la o locuință cuprinzând și acoperișul celei de-a doua, precum și două anexe gospodărești pe o suprafață de aproximativ 160 mp. Vâlvătaia a fost declanșată, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile” au menționat, astăzi, reprezentanții ISU Prahova.
Numeroase incendii au loc, la locuințe, în sezonul rece
Astfel de incendii, care se pot solda cu pagube materiale uriașe și chiar cu pierderea de vieți omenești, sunt frecvente, din păcate, în sezonul rece. “Este IMPORTANT să apelați la un coșar autorizat pentru curățarea corectă a coșului de fum evitând astfel producerea unor accidente grave precum intoxicația cu monoxid de carbon, incendiile la locuință sau chiar decesul!” au transmis reprezentanții ISU Prahova.
“Prin curățarea anuală a coșului de fum scade riscul incendiilor apărute ca urmare a înfundării acestora cu funingine sau alte reziduuri apărute în urma arderilor, precum și riscul intoxicării cu monoxid de carbon atunci când coșul este blocat și fumul nu poate să iasă! Efectuarea lucrărilor de reparații la coșul de fum trebuie făcută doar de către hornari autorizați! NU interveniți singuri asupra acestora și nu apelați la persoane neautorizate pentru că riști siguranța ta și a familiei tale!”, au mai avertizat aceștia.
Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!
Foto cu caracter ilustrativ