fbpx

Indemnizații încasate ilegal! Imagini de la perchezițiile derulate la Mizil și Sângeru

Indemnizații încasate ilegal! Imagini de la perchezițiile derulate la Mizil și Sângeru

14 percheziții au avut loc, marți, la Mizil și Sângeru, la persoane bănite că ar fi solicitat, în baza unor documente fictive, diferite tipuri de indemnizații.

În urma acțiunii, 15 persoane au fost conduse la sediul Poliției, în vederea audierilor în dosarul de înșelăciune și fals în declarații.

“Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iunie-decembrie 2020, persoanele bănuite ar fi  obținut de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova acordarea indemnizației de sprijin pe durata stării de urgență instituită în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2. Totodată, ar fi solicitat acordarea indemnizație pentru creștere a copilului în baza unor venituri declarate fictiv”, au detaliat reprezentanții IJP Prahova.

Indemnizații obținute... pe propria răspundere

Sursa citată menționează că fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de urgență.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate înscrisuri și telefoane mobile despre care există indicii că au fost utilizate în activitatea infracțională.

Statul ar mai fi putut să achite 1,6 milioane de lei, în baza documentelor false

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 26.000 de lei, iar prin activitățile desfășurate în această dimineață s-a reușit împiedicarea obținerii în mod fraudulos a sumei de 1.600.000 de lei de către persoanele bănuite.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.