fbpx

Invazie de turiști și val de accidente, în Bucegi

Image
Image

Un număr mare de turiști a ales să pofite de vremea frumoasă din acest weekend, petrecând zilele libere în stațiunile de pe Valea Prahovei și cutreierând traseele montane din Bucegi. Din păcate, însă, experiența unora s-a terminat la spital sau, în cel mai fericit caz, doar în compania salvamontiștilor.

Salvamont Bușteni a anunțat, sâmbătă seară, patru intervenții derulate peste zi, în Bucegi. În trei dintre cazuri a fost vorba despre persoane care au suferit diverse accidentări, iar spre seară salvatorii au fost chemați să recupereze doi turiști care rămăseseră blocați pe Jepii Mari, pentru că au fost surprinși de întuneric pe traseu și nu aveau lanterne la ei.

"Până la această oră, salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au intervenit de 3 ori pentru acordarea primului-ajutor.

Prima dată a fost aproape de Valea Priponului, unde un bărbat a suferit o inflamare a tendonului lui Ahile. La câteva minute de la rezolvarea acestui caz, un copil a căzut la Babele cu capul de o piatră şi a suferit un traumatism cranian cu sângerare. Nici nu am rezolvat bine cazul, că am fost din nou solicitaţi la Vf. Omu, unde un biciclist a căzut şi s-a ales cu multiple escoriaţii şi un umăr dislocat. Tânărul a fost transportat la Piatra Arsă şi predat unui echipaj Smurd.

Ziua încă nu s-a încheiat....

Acum 5 minute am mai primit o solicitare de pe Jepii Mari, unde doi turişti au rămas blocaţi pe poteca pentru că s-a întunecat şi nu au lanterne. O echipă de salvatori pleacă acum după ei", au scris salvamontiștii sâmbătă seară, pe pagina de Facebook.

Tot în Bucegi, dar în zona Moroeni, din Dâmbovița, un biciclist s-a accidentat grav, în cursul zilei de sâmbătă, după ce a căzut cu bicicleta într-o râpă.

Citiți și:  Accident grav în Bucegi. Un biciclist a căzut într-o râpă, la Cabana Dichiu // UPDATE

Sursa foto: Salvamont Bușteni

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.