fbpx

Iulian Bădescu a fost audiat în dosarul Negulescu - Onea

Fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, a fost audiat de procurorii parchetului general care îi anchetează pe Lucian Onea și Mircea Negulescu.

„Am fost citat ca martor în dosarul domnului Negulescu, Onea and company. (...) Să vă spun înainte. Domnul Negulescu e un om cinstit, despre Onea nu știu atât de mult. (...) Când unii politicieni erau arestați, inclusiv eu, se vorbea de faptul ca Parlamentul, mediul politic pun piedici în înfăptuirea actului de justiție. Acum v-aș întreba dacă astăzi CSM a refuzat această arestare, reținere, nu cumva pune aceleași piedici?”, a declarat Bădescu, la sediul Parchetului General, scrie stiripesurse.ro.

PÎCCJ a anunțat, luni, că procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus extinderea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Mircea Negulescu (pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiției, trafic de influență, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată) și Lucian Onea (pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informațiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată). Parchetul a cerut inclusiv aviz pentru arestarea acestora, dar CSM a respins, luni, solicitarea.

Citiţi şi: CSM a respins solicitarea pentru încuviințarea arestării procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu

Într-un proces verbal publicat de presa centrală se arăta printre altele, referitor la Mircea Negulescu, că, "în calitate de procuror DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, cu prilejul instrumentării dosarului penal nr. 183/P/2013, a exercitat presiuni şi constrângeri faţă de persoana vătămată Cosma Vlad Alexandru, cercetat în calitate de inculpat, în scopul de a-l determina să dea declaraţii cu privire la numiţii Ponta Victor Viorel, Ghiţă Sebastian Aurelian, Dragnea Liviu, Savu Daniel, Tudose Liviu Mihail, Volosevici Andrei, Bădescu Iulian".

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.