Laboratorul de informatică al unui colegiu din Ploiești a fost spart de hoți

Laboratorul de informatică al unui colegiu din Ploiești a fost spart de hoți

Polițiștii de Investigații criminale din Ploiești au efectuat, miercuri, în municipiu, trei percheziții la persoane bănuite de  furt calificat. Dosarul se referă la o spargere care a fost dată în noaptea de 16 spre 17 ianuarie și care a vizat laboratorul de informatică al unei instituții de învățământ. Făptașii au sustras șapte laptopuri și trei telefoane mobile, prejudiciul fiind estimat la 5.000 de lei, potrivit informațiilor furnizate de IJP Prahova.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit că obiectivul vizat de hoți este laboratorul de informatică al Colegiului Național "Mihai Viteazul".

Trei persoane au fost conduse la audieri.

"În urma perchezițiilor și a cercetărilor efectuate, au fost recuperate 4 laptop-uri și 2 telefoane mobile, ce par a proveni din activitatea infracțională. Totodată, un ploieștean în vârstă de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore", a mai anunțat sursa citată. Astăzi, tânărul va fi prezentat procurorului supraveghetor, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive.

La perchezițiile de miercuri, derulate cu suportul  Brigăzii Operațiuni Speciale din IGPR, au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.

 

 

Image
Image