Mai mulți conducători, inclusiv șoferi de microbuze, sancționați luni dimineață pentru că au condus băuți

Peste 150 de mașini au fot controlate, luni dimineață, de polițiștii prahoveni de la Rutieră, în timpul acțiunii derulate pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente, inclusiv a conducerii autovehiculelor de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. În total au fost date 10 amenzi, de numai 4.735 de lei.

Alarmant este, însă, că în cinci cazuri, sancțiunile au fost aplicate deoarece conducătorii auto au fost prinși conducând deși consumaseră alcool. Doi dintre ei erau chiar șoferi de microbuz.

Citiți și: Acțiune rutieră, luni dimineață, în mai multe localități de pe DN 1 și DN 1A

"Polițiștii au depistat un bărbat, care conducea un autobuz pe DN1 în loc. Românești, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice  (0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat). Acesta efectua transport public de persoane în cursă regulată pe ruta Chiojdu-București, având 10 pasageri. Un alt bărbat a fost depistat pe DC 159 în localitatea Pleașa, în timp ce conducea un autoturism prevăzut cu 8+1 locuri. Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice  (0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat)", a anunțat IJP Prahova.

Sursa foto: IJP Prahova

 

Image
Image
Image