fbpx

Membrii unui clan interlop din Prahova au ajuns după gratii. Episoade halucinante descrise de procurorii care instrumentează dosarul

Image
Image

Lovitură de grație dată de procurorii și polițiștii prahoveni unui clan interlop cunoscut din Prahova. Miercuri, nu mai puțin de 10 percheziții au avut loc, mai multe persoane fiind săltate de mascați și reținute, apoi, în dosarul de șantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii spun că în urma cercetărilor a rezultat faptul că membrii grupării, folosindu-se de acte de violență și șantaj, ar fi determinat mai multe persoane să le remită sume mari de bani. De asemenea, ar fi pătruns fără drept în locuința uneia dintre victime, unde ar fi distrus un  autoturism și alte bunuri.

Anchetatorii din cadrul DIICOT au venit cu și mai multe detalii și au descris episoade halucinante care s-au petrecut, de-a lungul vremii, în Prahova,a vându-i ca protagoniști pe membrii clanului respectiv.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că una dintre victimele acestui grup, sub pretextul de a i se oferi protecție, a fost permanent sub supraveghere și controlul membrilor grupului (victima a locuit efectiv într-o anexă a unui imobil care aparține unuia dintre membrii grupului). S-a reţinut faptul că persoana vătămată a fost constrânsă să locuiască în anexa respectivă deoarece membrii grupului au intenţionat să o inducă în eroare și să o deposedeze (prin încheierea unui contract) de locuința sa situată pe raza municipiului Ploiești. De asemenea, sub diferite pretexte, membrii grupului şi-au însuşit toate sumele de bani pe care victima le primea ca salariu. Totodată, același imobil a făcut obiectul unei convenții încheiate la sediul unui birou notarial între victimă și o altă persoană, convenție în care cei doi s-au angajat să perfecteze, în viitor, un schimb de imobile.

Vizând acest imobil, la data de 21.09.2019 s-a produs un incident violent între persoana vătămată și membrii clanului, acțiunile violente având ca scop principal determinarea victimei să renunțe la «afacerea» cu imobilul sus-menționat.

Astfel, la data de 20.09.2019, inculpaţii M.S. și Z.M.D., s-au deplasat la locuința persoanei vătămate, situată în municipiul Ploiești, solicitând acesteia să renunțe la convenția încheiată în faţa notarului, cu motivarea că imobilul pe care urma să-l obțină la schimb «este situat pe strada lor».

Persoana vătămată a refuzat, iar în cursul zilei de 21.09.2019, în jurul orei 17.00, membrii grupului infracțional, precum și alte persoane, înarmați cu bâte, topoare, săbii și alte obiecte contondente sau tăietoare, au pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei.

Persoana vătămată a fost lovită cu obiecte tăietoare de către inculpaţii M.M. și M.S., iar ca urmare a agresiunilor la care a fost supusă aceasta a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, persoanele care au pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate și au tulburat liniște publică au provocat multiple distrugeri autoturismului acestuia și au spart geamurile de la locuință", au relatat anchetatorii.

Tot aceștia fac referire la un incident petrecut zilele trecute, când membri ai grupării ar fi utilizat sticle incendiare pentru a da foc sediului unei societăți comerciale din comuna Colceag: "Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că, pe fondul unei «dispute de afaceri» din 2014, privind o licitație de achiziționare de reziduuri petroliere, între inculpatul M.A., ceilalți membri ai grupului său și două persoane vătămate (parteneri de afaceri) s-a iscat o situație conflictuală. În ziua de 25.09.2019 persoana vătămată a fost apelată de către o persoană necunoscută care, sub pretextul unei tranzacții cu reziduuri petroliere, a stabilit o întâlnire cu aceasta, în zona pasajului rutier D.N.1. În zona intersecției giratorii D.N.1. cu A.3. din comuna Bărcănești, lângă autoturismul condus de către victimă, parcat într-un refugiu, s-au oprit două autoturisme care au blocat autovehiculul persoanei vătămate. Din autoturismele respective au coborât inculpații M.M., R.V., B.I.F., M.R., M.C.R., precum și alte 2-3 persoane, care i-au adresat amenințări cu moartea și acte de violență, pentru ca să determine persoana vătămată să le remită la o dată ulterioară suma de 500.000 lei, sumă care ar fi reprezentat venitul nerealizat de către inculpatul M.A., ca urmare a pierderii licitației cu reziduuri petroliere. În noaptea de 03/04.10.2019, inculpaţii M.M., M.I., R.V., M.S. și alte 2-3 persoane, fiind determinați de către liderul grupului, inculpatul M.A., s-au întâlnit în incinta unei benzinării din municipiul Ploiești, după care s-au deplasat cu două autoturisme pe D.N. 1B, în direcția comunei Colceag, sat Inotești, judeţul Prahova. În satul Inotești, inculpaţii s-au deplasat până la sediul unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate prelucrarea/reciclarea de reziduuri petroliere și au aruncat în curtea imobilului o sticlă incendiară, tip «Coctail Molotov». Propagarea unui incendiu în curtea unității comerciale a fost împiedicată prin faptul că sticla incediară a căzut pe o platformă de beton, precum și urmare a intervenţiei paznicului prezent la faţa locului care a stopat focul prin folosirea unui extinctor". Procurorii precizează că, urmare a actelor de amenințare și a acțiunilor de intimidare, persoana vătămată a remis la data de 29.10.2019 membrilor grupului infracțional organizat suma de aproximativ 40.000 de euro.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, suma de aproximativ 40.000 de euro, înscrisuri, un pistol de tip airsoft, săbii, precum și alte obiecte contondente.

10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile desfășurate în acest dosar au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R. și de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.