Mesaje Ro-Alert şi sirene de avertizare a populaţiei, în localităţile din Prahova care au cele mai mari rate de infectare

Mesaje Ro-Alert şi sirene de avertizare a populaţiei, în localităţile din Prahova care au cele mai mari rate de infectare

Oamenii din 27 de localităţi din Prahova, inclusiv municipiile Ploieşti şi Câmpina, au primit vineri mesaje de avertizare prin Ro-Alert, în care sunt informaţi că "nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat" şi sunt sfătuiţi să respecte măsurile de protecţie impuse de autorităţi. Tot aici urmează să fie puse în funcţiune şi sirenele de avertizare a populaţiei.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" au anunţat, vineri, că mesajele Ro-Alert sunt trimise în toate localităţile din judeţ unde rata de infectare, calculată pentru ultimele 14 zile, a dapăşit 4 cazuri la mia de locuitori. Pe această listă sunt 27 de localităţi, pe primul loc de astăzi fiind municipiul Ploieşti, cu o rată calculată la 6,91. Va fi distribuit un mesaj şi prin intermediul sirenelor electronice din sistemul naţional de avertizare a populaţiei, a anunţat Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

"Atenţia! Nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-COV-2) este unul ridicat, peste 4 la mie de locuitori. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu văpune viaţa în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtaţi MASCA, acoperind nasul şi gura. Păstraţi distanţa şi evitaţi aglomeraţiile. Menţineţi IGIENA MÂINILOR, evitaţi contactul cu suprafeţele comune şi DEZINFECTAŢI-vă după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAŢI-I şi pe cei din apropierea dvs. să respecte cu stricteţe regulile! ISU Prahova" a fost mesajul transmis propulaţiei.

Image
Image
Image