fbpx

Mobilizare la Florești! Exercițiu de amploare organizat de ISU, joi dimineață, la fabrica de anvelope

Image
Image

Inspectoratul pentru Situații de urgență Prahova va derula joi, 26 septembrie, începând cu ora 10.00, la Florești, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în ipoteza producerii unui incendiu.

Scenariul va fi pus în aplicare la fabrica de anvelope și camere de aer din comuna prahoveană.

"Potrivit scenariului exercițiului, la depozitul de produse finite se produce un incendiu care cuprinde aproximativ 40% din  suprafaţa depozitului. În urma incendiului, şase operatori care deserveau depozitul au suferit arsuri şi intoxicaţii cu fum", au anunțat reprezentanții ISU Prahova, precizând că la fața locului vor fi mobilizați 71 de pompieri militari cu opt autospeciale de stingere, două autoscări mecanice, trei ambulanțe SMURD, un container multirisc, o autospecială de victime multiple, șase autospeciale de primă intervenție și comandă și grupa operativă a Inspectoratului.

Exercițiul tactic urmărește pregătirea pompierilor și testarea capacității de reacție, dar și modul de organizare și acțiune a tuturor structurilor care ar putea fi implicate în intervenția, în  cazul producerii unui asemenea eveniment.          

Foto arhivă

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.