Noi detalii despre intervenția din Bucegi. Șapte turiști francezi, neechipați corespunzător, sunt blocați pe traseu

Noi detalii despre intervenția din Bucegi. Șapte turiști francezi, neechipați corespunzător, sunt blocați pe traseu

Salvamont Bușteni a anunțat că turiștii rămași blocați în Bucegi, pentru a căror recuperare intervin salvatorii montani, sâmbătă după-amiază, sunt șapte francezi care intenționau să ajungă la Babele. Aceștia au pornit pe traseu neechipați corespunzător și au fost luați prin surprindere de condițiile meteo de la altitudine mare.

“Şapte turişti francezi sunt blocaţi în acest moment pe V.Caraiman din Bucegi. Aceştia intenţionau să ajungă la Babele şi nu ştiau că pe munte zăpada este foarte mare.  Pentru că erau îmbrăcaţi de stradă şi încălţaţi cu adidaşi, la jumătatea traseului au rămas blocaţi şi nu au mai putut nici să înainteze şi nici să coboare. 

Au cerut ajutor şi acum două echipe de salvamontişti din Buşteni şi Prahova se deplasează spre ei”, a anunțat Salvamont Bușteni.

 

UPDATE - Operațiunea de coborâre a celor șapte turiști s-a încheiat cu bine,  anunțat Salvamont Bușteni, în jurul orei 21.00.

Actiunea de coborâre a celor sapte turisti francezi de pe Valea Caraiman, s-a încheiat cu bine. Va dorim tuturor Un Paste linistit !

Publicată de Salvamont Busteni pe Sâmbătă, 1 mai 2021

Sursa foto: Salvamont Bușteni

 

Image
Image
Image