Noi focare de pestă porcină confirmate oficial în Prahova

Virusul care provoacă pesta porcină africană se extinde în Prahova, iar în zona de sud a judeţului au fost confirmate oficial, în ultimele zile, încă trei focare. Planurile de măsuri urmează să fie aprobate joi, după ce şedinţa de miercuri a Centrului Local de Combatere a Bolilor s-a încheiat rapid, din lipsă de cvorum.

Potrivit informaţiilor transmise de Prefectura Prahova, cele mai recente focare de pestă porcină africană au fost confirmate în comunele Olari, Balta Doamnei şi Târgşoru Vechi. În satul Olari din comuna omonimă, prezenţa virusului la un porc domestic fusese depistată încă de la finalul săptămânii trecute, cu ajutorul testelor făcute de Direcţia Sanitară Veterinară, care oferă rezultatele în şase ore. Confirmarea oficială a venit câteva zile mai târziu, după efectuarea analizelor la laboratorul specializat din Bucureşti.

Celelalte două focare au fost confirmate în satul Lacul Turcului din Balta Doamnei şi în satul Târgşoru Vechi din comuna Târgşoru Vechi, acolo unde, de altfel, mai exista cel puţin un alt focar.

Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Prahova urmează să se reunească joi, pentru aprobarea planurilor de măsuri pentru fiecare dintre focare, mai ales că extinderea bolii la est de Drumul Naţional 1 aduce localităţi noi în ariile de protecţie şi de supraveghere.

Image
Image
Image
Image
Image