PLOIEȘTI: O femeie care ar fi trebuit să stea în carantină a fost găsită fără mască, la plimbare, prin mall

PLOIEȘTI: O femeie care ar fi trebuit să stea în carantină a fost găsită fără mască, la plimbare, prin mall

O femeie recent revenită în țară s-a ales cu dosar penal, în weekend, întrucât, în loc să stea în carantină, a plecat la cumpărături, la mall. Aceasta le-a atras atenția jandarmilor fiindcă nu purta nici mască de protecție. În timpul verificărilor, echipajul a constatat că femeia se afla în perioada de carantină, după revenirea din Elveția.

“În data de 20.02.2020, în jurul orei 17.00, pe raza localității Blejoi, jandarmii au observat o femeie care nu purta mască de protecție. S-a procedat la interceptarea și legitimarea acesteia, iar în urma verificărilor a reieșit că persoana se afla sub măsura carantinării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. În cauză a fost întocmit proces verbal de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform art 352, alin. 1, Cod Penal”, a informat IJJ Prahova, după incidentul petrecut sâmbătă, în zona Ploiești Shopping City.

În weekend, jandarmii prahoveni au aplicat 119 sancțiuni contravenționale, majoritatea fiind pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. “În urma misiunilor executate, au fost aplicate 67 au fost avertismente scrise, iar restul de 52 au fost amenzi, în valoare totală de 29.600 lei, pentru amenințări cu acte de violență, tulburarea ordinii publice, provocarea și participarea la scandal, pătrundere neautorizată cu vehicule în zonă forestieră cât și pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție”, au mai transmis reprezentanții IJJ Prahova.

 

 

Foto cu caracter ilustrativ (IJJ Prahova)

 

Image
Image
Image