O femeie de 69 de ani, din Ariceștii Rahtivani, s-a ales cu dosar penal pentru că avea lipsă din gestiune substanțe ce pot fi folosite la fabricarea ilicită de explozivi

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat, în perioada 15-16 iulie, o activitate de control privind operațiuni cu precursori de explozivi desfășurate de operatorii economici de pe raza județului Prahova.  Patru persoane juridice au fost sancționate, oamenii legii aplicând și o sancțiune contravențională.

"Totodată, la unul dintre agenții economici verificați, s-a constatat că, din gestiune, lipsește cantitatea de 2 litri precursor de explozivi restricționat. În consecință, față de o persoană în vârstă de 69 de ani din Ariceștii Rahtivani, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului precursorilor de explozivi restricționați", a anunțat IJP Prahova.

Conform legii, anumite substanţe şi amestecuri sunt considerate precursori de explozivi pentru că pot fi utilizate impropriu la fabricarea ilicită de explozivi.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: revistadealba.ro)

Image
Image
Image
Image
Image