O gospodărie, o livadă, un autoturism și un motoscuter mistuite de flăcări, la Podenii Noi

Pagube însemnate, luni, la Podenii Noi, unde un incendiu de vegetație scăpat de sub control a distrus o gospodărie și alte bunuri. "Incendiul de vegetație uscată s-a propagat la gospodărie, aceasta fiind mistuită de flăcări, în urma unui foc deschis pentru arderea resturilor vegetale din grădină. Totodată, incendiul a cuprins și proprietățile învecinate unde au ars atât vegetația uscată cât și o livadă, 500 kg de lemne, un autoturism și un motoscuter", a anunțat ISU Prahova.

A fost numai unul dintre cele 18 incendii de vegetație care au afectat, ieri, în Prahova, peste 33 de hectare, în localitățile Șotrile, Provița de Jos, Cornu, Podenii Noi, Gornet Cricov, Vălenii de Munte, Boldești – Scăeni (2), Gherghița, Breaza, Filipeștii de Târg, Bărcănești, Ploiești, Olari, Gorgota, Mănești, Valea Călugărească și Fântânele.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, au informat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Aceștia au făcut public și un alt exemplu, cu cea mai dificilă intervenție de ieri, "din cauza suprafeței afectate, dar și a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiul". "În localitatea Breaza, unde au intervenit pompieri de la Garda de Intervenție Comarnic sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 5000 mp cu pericol major de propagare la o pădure de conifere", au precizat reprezentanții ISU Prahova.

Foto cu caracter ilustrativ (arhiva ISU Prahova)

Image
Image
Image