O minoră fugită dintr-un centru din Târgoviște a fost găsită la Puchenii Mari. Fata fusese racolată pentru a fi transformată în prostituată

O minoră fugită dintr-un centru din Târgoviște a fost găsită la Puchenii Mari. Fata fusese racolată pentru a fi transformată în prostituată

Doi bărbați au fost reținuți, în weekend, de procurorii DIICOT Dâmbovița, pentru trafic de minori.

Vineri, pe 15 mai, unitatea de parchet a înregistrat o sesizare din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul SCCO Dâmbovița cu privire la faptul că o persoană vătămată minoră, în vârstă de 17 ani, a fost racolată și este ținută împotriva voinței sale într-o locație necunoscută, în scopul exploatării prin practicarea prostituției.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, în noaptea de 13 spre 14 mai, minora ar fi plecat în mod voluntar de la centru de servicii sociale de pe raza municipiului Târgoviște, după ce ar fi fost racolată prin intermediul unei rețele de socializare de către inculpații S.F.D. și L.F.F., cu intenția de a o exploata prin practicarea prostituției, pe raza municipiului București, urmând ca mai apoi, după împlinirea vârstei de 18 ani, să fie transportată în același scop în Austria. În urma activităților desfășurate, la data de 15.05.2020, minora a fost depistată pe raza localității Puchenii Mari, județul Prahova, la locuința unuia dintre inculpați", anunțat DIICOT.

După o noapte petrecută în arest, cei doi inculpați au fost prezentați Tribunalului Dâmbovița care a decis cercetarea lor sub control judiciar.

Acțiunea pentru depistarea și prinderea acestora a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, a lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova și a jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Ploiești. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: mhalert.ro)

Image
Image
Image