O ploieșteancă și colega ei din Marea Britanie au delapidat sute de mii de euro de la firmele pentru care lucrau

IJP Prahova a anunțat finalizarea cercetărilor într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu uriaș. Ancheta a vizat o femeie de 49 de ani din Ploiești și o femeie de 61 de ani, domiciliată în Marea Britanie, ambele cercetate pentru delapidare în formă continuată cu consecințe deosebit de grave.

"Ploieșteanca, în calitate de gestionar la două societăți comerciale și al patrimoniului a doi cetățeni ciprioți, profitând de relația de prietenie și încredere pe care o avea cu aceștia, a dispus efectuarea a 166 de operațiuni bancare de virare în contul personal, de retragere de numerar și de virare în contul unui agent economic controlat în fapt de către inculpată, prin contrafacerea semnăturilor persoanelor autorizate.  Prin această metodă, și-a însușit - atât personal, cât și prin intermediul fiului său și al fostului soț - suma totală de 1.311.700 lei și 62.000 euro din patrimoniul persoanelor vătămate", detaliază anchetatorii.

Și din patrimoniul unei a doua firme, la care era contabil, femeia și-ar fi însușit 47.173 de  lei "prin efectuarea, fără drept, a 23 de operațiuni bancare, două dintre acestea efectuate de fiul ei, care a acționat fără a avea reprezentarea caracterului ilicit al faptelor sale".

Potrivit polițiștilor, femeia de 61 de ani, gestionar și colegă cu ploieșteanca la cele două firme prejudiciate, ar fi dispus "efectuarea a 15 operațiuni bancare de virare în contul personal, cu ajutorul primei inculpate, care a contrafăcut semnăturile persoanelor autorizate de pe ordinele de plată, metodă prin care și-a însușit personal suma de 40.600 lei din patrimoniul persoanelor vătămate.         În calitate de economist la cea de-a treia firmă, și–a însușit suma de 40.190 de lei din patrimoniul acesteia, prin efectuarea fără drept a 21 de operațiuni de virare în contul său personal".

Prejudiciul total creat în cauză este de 1.439.663 de  lei și 62.000 de euro, a anunțat IJP Prahova. Din acesta, prin măsuri asigurătorii, s-a reușit recuperarea a 1.358.873 de lei și 62.000 de euro).

Dosarul penal în cauză a fost înaintat unității de parchet competente cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței.

 

Image
Image
Image