O prahoveancă a încercat să îşi scoată ilegal copilul din ţară

La Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac (județul Arad), o femeie a fost prinsă de poliţişti în timp ce încerca să îşi scoată ilegal din ţară copilul. Copilul, un băiețel în vârstă de 10 ani, era ascuns sub rochia mamei sale. Aceasta le-a spus poliţiştilor că nu a mai avut timp să schimbe paşaportul expirat al copilului şi s-a hotărât să-l ascundă pentru a-l trece graniţa.

Potrivit poliţiştilor, incidentul a avut loc duminică.

Femeia, în vârstă de 34 de ani, din judeţul Prahova, călătorea ca pasager într-un autoturism înmatriculat în România. În timpul controlului, poliţiştii au descoperit copilul, ascuns sub rochia femeii.
În urma verificărilor s-a stabilit că băiețelul este cetăţean român, are 10 de ani şi este fiul femeii.

„La cercetări, persoana în cauză a declarat că împreună cu şoferul autoturismului au observat că paşaportul minorului este expirat şi deoarece nu mai aveau timp să depună actele pentru un alt paşaport, au hotărât să-l ascundă, pentru a-l scoate din ţară”, arată poliţiştii de frontieră într-un comunicat.

Călătoria celor trei a fost întreruptă și femeia este cercetată acum pentru “participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat”.

Sursă foto Poliția de Frontieră Română.

Image
Image
Image